تدبیر یا تقدیر
#صنعت_فولاد
چند روز پیش اخباری پخش شد که در آن مدیر عامل شرکت فولاد اصفهان از توفیقات شرکت و مشکلات تولید صحبت می کرد. یکی از مشکلات تولید، افزایش قیمت مواد اولیه بود. در حالی شرکت قیمت محصولات خود را افزایش نداده بود. مواد اولیه مجتمع فولاد اصفهان، آهن و فولاد قراضه است. که قیمت آن از خروجی خود کارخانه که فولاد است. بیشتر می شود یعنی می توان محصول شرکت را خرید و آن را قراضه کرد و با قیمت بالاتر به خود شرکت فروخت.
صنعت فولاد
صنعت فولاد یک از صنایع مادر در هر اقتصاد و کشوری است. که پیشران بسیاری از صنایع چه بالا دستی و چه پایین دستی می باشد و همچنین جزء صنایع انرژی بر محسوب می شود به خصوص نیاز مبرم به منابع آبی دارد. روش های تولید فولاد در جهان بر دو پایه صورت می گیرد. مجتمع های سنگ آهن محور و مجتمع های قراضه محور. مجتمع های سنگ آهن محور، ماده اولیه آنها سنگ آهن است. که قابل استخراج از معادن سنگ آهن هستند و مجتمع های قراضه محور، که ماده اولیه آنها آهن و فولاد قراضه است. که پس از ذوب در کوره های قوس الکتریکی و افزودن کربن، به فولاد تبدیل می شود. محصولات صنعت فولاد در صنایع خودروسازی، قطعه سازی، صنایع فلزی سبک، صنایع فلزی سنگین ، لوله های انتقال سیالات، صنایع بسته بندی، صنایع لوازم خانگی، الکتریکی و صنایع لوله و پروفایل مورد استفاده قرار می گیرد.
مجتمع فولاد مبارکه اصفهان در سال ،1360 تاسیس آن آغاز گردید. در این مجتمع از کوره های قوس الکتریکی استفاده می شود. که ماده اولیه آن قراضه های آهن و فولاد است با توجه به کمبود آن در کشور، این مجتمع مجبور به واردات آن می باشد که به علت اختلالات ارزی و کاهش پول ملی، واردات آن با هزینه هنگفت صورت می گیرد در حالی که کشور ما دارای معادن سنگ آهن می باشد. همچنین این صنعت نیاز مبرمی به آب دارد که استان اصفهان یک استان نیمه خشک است که به آب های آزاد دسترسی ندارد. که نشان می دهد انتخاب تکنولوژی و انتخاب محل احداث کارخانه با تدبیر صورت نگرفته است.